En livsstil med mycket kärlek från våra vackra hästar

Alla som håller på med hästar vet att det inte bara är en sport. Vi får kärlek, vi får vänskap både med djuren och med människorna i stallet, vi får vara i naturen och vi får motion. Det är en livsstil.

Garderob både för tvåbenta och fyrbenta

Det är en livsstil och vi spenderar mycket tid i stallet. Det kräver bekväma och funktionella kläder till oss men också en hel del utrustning. När vi rider är det viktigt att tänka på säkerheten och alltid använda hjälm, säkerhetsväst och skor med klack.

Hästen behöver också utrustning såsom träns, sadel och skydd för benen. Även om vi spenderar mycket tid i stallet är hästarna utan oss många timmar per dag och går i hagen. I vårt avlånga land skiftar vädret rejält mellan årstiderna och hästarna kan behöva ha täcke i hagen.

Hästarnas kläder efter väder

Olika hästar har olika behov. Vissa kan gå nakna hela tiden men många behöver täcken när det är minusgrader eller regn. På sommaren kan hästarna också behöva täcken trots värme och sol. Då är det flugorna de behöver skydd ifrån. Hästtäcken kan hittas online och det finns något för alla hästar och alla behov, oavsett årstid.